18 Kasım 2009 Çarşamba

Kıtlığın en önemli 2 sebebi


17.11.2009 13:53
`Kötüler dünyaya egemen olduğunda ekini ve nesli yok ederler. Allah fesadı/doğallığın bozulmasını sevmez`


`Kötüler dünyaya egemen olduğunda ekini ve nesli yok ederler. Allah fesadı/doğallığın bozulmasını sevmez`. Ekinin yok edilmesi, genetiğinin bozulmasıdır. Neslin bozulması ise, insanların fıtrattan ve vahiyden uzaklaşmasıdır.` Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik`in değerlendirmeleri:

DİN SAVAŞI Çağımızın gündemi olmaya devam ediyor. Açlık savaşları da kapıya dayandı. Felaket tellallığı yapmıyoruz. Sadece dünyanın sayılı birkaç ülkesi hariç geri kalan kısmında gündem dışı bırakılan açlık ve kölelik koşullarına ve bunun nedenlerine işaret etmek istiyoruz. Yaşanan hayattan söz ediyor, hakikatin şahitliğini yapıyoruz.

Son üç yılda yüzde 83 oranında artan dünya gıda fiyatları nedeniyle açlıkla yüzlesen 37 ülkede yüzbinler sokaklara döküldü. Yüzlerce ölü ve yaralı var... Adalet ve Hakça bir paylaşım için dünyanın acilen peygamberlik mesajına, kutsala ihtiyacı var. Zira kaynaklar ve üretim imkanları her gün artmasına rağmen açlık ve yoksulluk ta giderek artıyor. Bu durum, zalimce bir paylaşımın olduğunu gösteriyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde obeziteye karşı geliştirilen ilaçlara ve zayıflama tekniklerine harcanan para bile tek başına açlıktan ölümleri önleyebilecek orandadır.

Son yıllarda gen teknolojisindeki gelişmeler meyve, sebze ve tahıl ürünleri üzerinde uygulanınca fıtratın (tabiatın) dengesi bozuldu. Artık doğal bir yiyecek bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İthal edilen genetiği değiştirilmiş tohumlar köylerimize kadar yayıldı. Bu tohumların en önemli özelliği bir sonraki yıla ürün vermeyişi. Pekala bir yıl İsrail`in tohum satmadığını düşünelim, bu durumda doğal tohumdan yoksun kalan çiftçilerimiz ne ekip biçecek? Büyük bir kıtlık yaşanmayacak mı? İşte Kur`an tam bu durumu anlatıyor:

"Kötüler dünyaya egemen olduğunda ekini ve nesli yok ederler. Allah fesadı/doğallığın bozulmasını sevmez". Ekinin yok edilmesi, genetiğinin bozulmasıdır. Neslin bozulması ise, insanların fıtrattan ve vahiyden uzaklaşmasıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yaptırılan "Ekmek İsrafı” konulu araştırmanın sonuçları ilginç bulgular içeriyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı, gıda gurubunda en çok ekmeğin israf edildiğini, yeryüzünde gelir dağılımındaki adaletsizlikten dolayı yaklaşık 850 milyon civarında insanın aç yaşadığını bildiriyor.

Haiti, Bangladeş, Mısır, Pakistan, Kamerun ve Özbekistan’da artan tahıl fiyatları nedeniyle ordular alarma geçti, halk sokaklara döküldü. Sadece Kamerun’da 40 kişi öldü. IMF ve Dünya Bankası; milyonlarca insanın daha açlıkla yüzyüze olduğunu açıkladı. Dünya Bankası başkanı "Fiyatlar artmaya devam ederse, Afrika basta olmak üzere binlerce, yüz binlerce insan açlık çekecek" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder