17 Kasım 2009 Salı

Schalke, Hazreti Muhammed'in adının anıldığı MARŞINI DEĞİŞTİRMEYECEK


DANIŞTILAR VE BU KARARI ALDILAR:

Müslümanların eleştirisine neden olan Alman futbolunun köklü takımlarından Schalke 04'ün yarım asırlık marşı değiştirilmeyecek.

İslam uzmanlarından görüş alan kulüp, marş sözlerinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in isminin geçmesinin sakıncalı olmadığı sonucuna vardı.

Sözlerinde Hz. Muhammed'in isminin geçmesi nedeniyle bazı Müslümanlardan tepki alan kulüp, aralarında Osnabrück Üniversitesi'nden Prof. Bülent Uçar'ın da bulunduğu İslam uzmanlarının görüşüne başvurdu.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, bu görüşler ışığında marş sözlerinin İslam'a yönelik herhangi bir olumsuzluk içermediği sonucuna varan Schalke, marşın değiştirilmesine gerek olmadığı kararını aldı.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Sekreteri Ayman Mazyek, Müslümanların, Dresden'de bir Müslüman kadının öldürülmesinden sonra olaya çok daha fazla duyarlılık gösterdikleriini belirtti.

Schalke kulübünün marşında tartışmaya neden olan sözler şu şekilde:

“Muhammed bir peygamberdi, futbol oyunundan anlamazdı. Anca bütün güzel ve ihtişamlı renkler arasından O da, mavi ve beyazı düşündü.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder